Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget Atas Posting

10 Panganan sing Jere bisa mencegah COVID-19

Jaman saiki penyakit wis dadi ancaman kangge manungso. Salah sijine sing lagi mewabah ning seluruh dunia kuwe mau jenenge COVID-19. Virus sing awal mulane muncuk sekang Wuhan, China kiye durung ana obate. Menawi panganan ning Bumiayu sing bisa nyegah penularan virus Corona ana apa belih yah kira-kira?

Pamong praja, media, lan para sederek pengamat sampun menghimbau pripun padose carane nyegah penyakit kiye mau ben mboten nyebar tekan endi-endi. Sing sampun diomong kaliyan bapak Presiden Jokowi, kita supados mboten pareng medal ning njaba kaliyan dolan-dolan nggerombolan, njagani awake dewek ben bersih, lan mangan panganan sing sehat.

10 Panganan sing Jere bisa mencegah COVID-19
Image by Jerzy Górecki from Pixabay

Sejatosipun salah siji kunci sukses kangge nyegah COVID-19 kiye panjenengan sedoyo kudu nduweni awak sing sehat, ora gampang setres, lan ora pisuhan. Pimen carane ben bisa awake sehat ya kudu mengkonsumsi panganan sing sehat juga ya belih? Iya mbok? Panganan kiye jerene tah bisa menangkal virus Corona, ya apa salahe dicoba mbok ora papa ya sedulur?

10 Panganan sing Jere bisa mencegah COVID-19


1. Lemake Iwak


Panjenengan seneng mangan iwak mbok, aja kelalen izin karo bojone ya nek pan mancing ning kali, terus iwake aja didol ning pinggir dalan. Dadi lemake iwak kiye akeh nemen nutrisine, gagian cepet mangani iwak ben daya tahan awake rika tambah jooz.

Lemake iwak juga nduwe asam lemak omega telu, enem, lan sanga sing bisa ngurangi gejala radang, autoimun, sidrom metabolik. Iwak sing lemake apik kiye biasane jenis iwak sing kaya salmon, tuna, sarden. Nek laka ning Bumiayu ya wis gari golet bae iwak uceng kaeh ning sawah gen akeh ikihan.

2. Jahe


Jahe biasane ana ning wedang ronde, saiki wis jarang nemen sing dodolan wedang jahe, biasane lewat ngarepan umahku monine ting ting ting. Bisane saiki laka kira-kira ngapa yah? Apa pada isin yah dodolan kaya kuwe?

Jahe kuwe salah siji rempah-rempah sing ana ning Indonesia, mulane wong londo dibelani nyebrang lautan maring mene kwe pan luruh jahe tok. Jahe kuwe ning awal anget, dadine bisa ngusir kolesterol, lan juga esih akeh manfaat liyane. Biasane nek pas lagi rika madan meriyang mbok terusane nggawe wedang jahe ben awake anget mbok? Jujur bae wis rika lah.

3. Sayur Bayam


Kon lagi cilik tau nonton film kartun Popeye mbok? Lah kuwe kan pangananne Bayem. Bayem kuwe mengandung Zn (Zat Besi) sing tentune dibutuhkan awake kita ben nduwe tenaga. Lan rata-rata sayuran kuwe mengandung zat antioksidan sing bisa nyegah penyakit kanker tapi hudu kantong kering ya, kuwe tah arane bokek dadi rika kudu kerja sing kiyeng ben ora bokek bisa nraktir taroke.

4. Brambang Putih


Jaman tahun 1998 nyong tah esih sering nonton film Vampire, sing biasane wedi karo bawang putih. Ya menawi virus ya mbokan bae pada bae kaya Vampire nawi. Menurut para ahli juga, bawang putih kuwe bisa meningkatkan stamina. Semakin stamina bagus maka semakin kecil penularan virus Corona maring awake kita ya insyaAllah.

5. Buah Sitrus


Buah sitrus kiye sebangsa anggur, lemon, jeruk mandarin, jeruk nipis, lan esih akeh liyane. Buah-buahan sing mengandung vitamin C lah intine. Vitamin C kuwe ya fungsine nggo kekebalan awak. Tapi hudu kebal bendo loh yah. Ngawur men nek kebal bendo tah, kiye sing dilawan virus ya, ora katon bentuke, wong diileng nganggo mikroskop ben esih bae cilik, apa maning kacamata kuda sing biasane lewat ning dalan Bumiayu.

6. Sayur Brokoli


Brokoli kiye hudu Edi Brokoli sing rambute bisa bunder kae ya. Brokoli salah sijine sayuran sing bermanfaat nggo awake kita. Mengandung vitamin A, C, E, mineral dan antioksidan. Kuwe mau ya bisa mencegah tekane penyaki kaya COVID-19, kanker dan sebagainya. Senajan urip ning ndesa kon pada kudu ngerti ya ben ora salah pilih calon, eh maksudte ora salah pilih lawuh. Tapi tetep wong Bumiayu tah gorengan dagene ora ketinggalan.

Aja kelalen, cara memasak sayur lan pencucian juga kudu dideleng iben sayurane ora ilang nutrisine. Nek masake terlalu lonyod ya bisa-bisa nutrisine ilang wis kerebus. Cuci sampai bersih, terus dimasak kira-kira 85% masak kayane wis ajib lur. Luwih apike takon tukang masak bae wis, manene ya kena.

7. Kunyit


Kunyit kuwe biasane nggo jamu, nyong ya senenge nemen nek tuku jamu mesti njaluke kunyit. Jakete nyong juga ana sing warnane kuning kunyit, tapi malah ora pede nawi pas dinggo. Soale bangsa Indonesia kuwe kaya raya soal rempah-rempah, dadi kita sebagai manugsane kudu pinter memanfaatkan. Kan nggo awake dewek juga mbok, nginumi kunyin diolah sebagai jamu ya mbokan bae tambah sehat.

8. Paprika Merah


Jane nyong ya madan ora sering mangani paprika sih, biasane sing seneng mangan pizza tah paham nemen kiye apa. Ya intine tetap mengandung vitamin C terutamane ya, lan ana juga betakaroten sing nggo menjaga mata juga bisa. Olahane emang biasane ning restoran mewah sih nek paprika tah, tapi nek panjenengan nduwe kebun dewek diolah dadi oseng-oseng campur kangkung ya bisa.

9. Teh Hijau


Nyong tah pernah dinein ngerti karo gurune lagi zaman Sekolah Dasar. Intine nek sauwise kita mangan, aja langsung nginum teh. Karena teh juga bisa menjadi penyebab rusake nutrisi ning makanan sing kita makan mau. Makane anjurane nginum teh setelah satu jam dari makan utama.
Kandungan teh hijau dan teh lainnya sebetule ya mirip-mirip sih, salah sijine sebagai penghasil zat antioksidan, asam amino sing bisa meningkatkan masa otot lan akeh maning sih jane tah. Dadi ya emang apik konsumsi teh kuwe mau. Apa maning teh asrep karo gorengane paijin, mbok sedep nemen.

10. Yoghurt


Yogurt kye jane olah keju nek ora salah sih, asal mulane sing susu sapi. Ning tivi-tivi saiki wis akeh iklan Yogurt, sing tau tak cobani tah Cimory malah tak tekani maring pabrike. Emang enak sih Yogurt, apamaning bagi pecinta susu sapi pasti ketagihan nek wis tau mangan Yogurt apa maning ditraktir mbok bungahmen. Fungsi utamane Yogurt ya kuwe mau bisa menambah daya tahan awake dewek, sehingga bisa mencegah segala macam penyakit sedulur.

Kesimpulan


pada akhirnya kita sendirilah yang akan merawat tubuh kita. Yang menjaganya, terhindar dari segala macam bentu penyakit. Dan tentunya akan menolong jiwa kita untuk tetap bertahan dan bisa menjalani segala macam aktifitas kita dengan normal dan maximal tentunya. Ingat pepatah "Men sana in corpore sano" didalam tubuh yang kuat terdapat jiwa yang sehat.

Selamat malam dan selamat beraktifitas. /FA

Posting Komentar untuk "10 Panganan sing Jere bisa mencegah COVID-19"

Berlangganan via Email