Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget Atas Posting

Khas Bumiayu ya Gorengan Dage

Sumpah jenengan nek kepengin ngerti ciri khas Bumiayu, tuku bae gorengan sing pada dagang ning ngendi bae pokoke esih sekitaran Brebes Selatan, pasti rika bakalan nemukna sing arane Gorengan Dage.

Cilikanne nyong setiap arep mangkat sekolah, pasti karo mamane dinein sarapan manganne lawuh gorengan dage. Biasane lawanne karo jangan cesim, klubanan, mie konyol. Wis pokoke mangkat sekolahe dadi semangat nemen.

Sangger bengi-bengi akeh kuliner khas Bumiayu pada nawakna panganan sing rasane jian mantep nemen. Ning Kalierang ana Mendoan Paijin, sing dodolan gorengan tempe cilik-cilik, gorengan tahu ya ana, gorengan dage juga ana. Ditambah karo wedang teh poci sing dicampur karo gula batu, rasane jan nendang banget pokoke.

Khas bumiayu ya gorengan dage

Terus ana maning ning daerah Purbanala, saiki lokasine jere pindah sih sejak runtuh bangunan DAM ne. Tapi ora adoh sekang kono. Biasane bukane bengi juga, kiye ya salah sijine kuliner khas Bumiayu. Dodolane ya meh pada bae karo Paijin. Menu andalanne kuwe Kupat Tahu, nyong sangger mangan bisa entek rong piring loh. Ditambah gorengan dage karo tempene wis laka lawane, kemriuk nemen biasane jarang mendo nek gawe bakule.

Dadi gorengan dage kiye ning Indonesia anane gur ning Bumiayu, Brebes Selatan. Jajal ente golet bae ning kota-kota liyane pasti ora nemu. Nyong bae sing merantau sekang Gresik, Jakarta, Karawang, sampai Kalimantan Selatan sumpah ora nemukna sing arane Dage.

Dage emang wis menjadi ciri Khas Bumiayu, sing ora bisa ditemoni ning kota liyane. Tiap daerah ya pasti nduwe cirine dewek-dewek sih ning perihal perkulineran.

Saiki pimen carane nek kon lagi kangen mangan gorengan dage tapi ning lokasine kon laka sing dodolan?

Sangger tak amati, dage kiye ora bakal tahan lama semisale dikirimna nganggo paket kaya JNE, JNT lan sicepat. Soale bakalan basi, utawa jamuren lan mambu ora bisa dipangan maning.

Salah satu carane nyong, jenengan, kita kudu ngerti resep gawe dagene disit. Jerene sih gawene nganggo ampas kelapa sing di diamkan karo sejenis jamur sing anane juga ning dage hadeeeh... Wkwkwk...

Ya wis paling enak njaluk gawekna keripik dage bae ben bisa dipaketna hahaha....

Posting Komentar untuk "Khas Bumiayu ya Gorengan Dage"

Berlangganan via Email